Till Hallåkonsument.se

Häng på nya modeinitiativet F/ACT Movement

Går det att vara klimatsmart och samtidigt älska mode? Självklart! I F/ACT Movement samarbetar kommuner, företag och konsumenter med varandra för att hitta nya spännande lösningar. Läs mer om hur du kan bidra till projektet.

Vad är F/act Movement?

F/ACT Movement är projektet för modeälskare som vill bygga en hållbar garderob utan att ge upp passionen för kläder och mode. Målet är att hjälpa och inspirera konsumenter att göra hållbara modeval och att använda det som redan finns i garderoben.

Vad är f/activister?

Förra året ställde tio modeintresserade kvinnor upp som ambassadörer för projektet, så kallade f/activister. Under sex månader fick de inte köpa några nyproducerade kläder utan blev istället coachade i att uppdatera sina garderober genom second hand-köp och att laga och designa om befintliga plagg. De delade med sig av tips och erfarenheter i sociala medier under hashtagen #factmovement.

Hur kan jag bidra?

Från september 2020 till maj 2021 kan du följa en ny omgång f/activister, på Instagram. De kommer att få tillgång till ett smörgåsbord av roliga workshops och spännande föreläsningar från kända experter som fokuserar på glädjen till mode utifrån ett hållbart perspektiv. Följ deras resa, haka på deras utmaningar och sprid hashtagen och budskapet!

Läs mer om projektet och få tips på hur du aktiverar din egen garderob på webbplatsen Factmovement.se

Är du intresserad av hur våra kläder och textilier påverkar klimatet och miljön? Läs mer under artikelserien “Från fiber till jeans” på Textilsmarts webbplats.

Vem äger projektet?

F/act Movement lanserades 2019 av Göteborgsregionen och Science park Borås och Naturvårdsverket och Västra Götalandsregionen finansierar olika delar av projektet. F/act Movement samarbetar även med Konsumentverket och Kemikalieinspektionen genom informationskampanjen #Textilsmart.

Ett antal kommuner och regioner arrangerar lokala aktiviteter för att engagera fler och projektet stöttar företag och entreprenörer som vill utveckla hållbara och cirkulära produkter eller tjänster inom modebranschen.